Οι Αθεοι του Σύριζα ξαναχτυπούν!

Ανοίγουν το Τριώδιο κε καίνε το διόδιο!

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Κόβωμεν την Βασιλόπιταν!

Αγαπητοί μου αναγνώσθε, Καλήν Χρονιάν κε Καλήν Ανάστασιν με αυτούς που έχουμε μπλέξη!

Ήλθε κε πάλι ο καιρός δια το παραδοσιακόν κόψιμον της πιτός μας. Η συμβίαν μου κυρα Φλάντζενα, έφτιαξε με τις φανταστικές της συνταγές (τις οποίες δεν μας αποκαλύπτη) μιάν Billy-Pie όπως την ονομάζουν είς τα Νορβιγικά κε επειδή δεν είμασθε χαραμοφάηδαι να την μοιράσομεν μόνον σε στενόν οικογενειακόν κύκλον καλέσαμε κε μερικούς που μάλιστα  είχαμε να να τους δούμε από παλιά. Συγκεκριμένα από πέρυσι!

 Την WCριάσαμεν συμφώνως του εθίμου της Θρησκείος μας (όπως άλλοι την σταυρώνουν συμφώνως την δική τους) κε την κόψαμεν σε κομμάτια αναλόγως των καλεσμένων.

Ένα κομμάτι δια τον (γκούχου γκούχου) Πρωθυπουργόν της Καραγκιοζλάδας . Μόνον που επειδή δεν υπάρχη στην ουσίαν κάποιος πρωθυπουργός, αλλά μια μαριονέτα δώρον του ΔΝΤ δεν της δώσαμε κάποιο κομμάτι από την πίτα μας, αλλά μια πίτα παιχνίδι να κάνη οτί την τρώη! Μην πηγαίνουν κε χαμένα τα κομμάτια δηλαδή.

Στον δε πρώην-δεν λέη να ξεκουμπισθή- Πρωθυπουργόν, δώσαμε ένα μισό κουλούρι (δεν κατάλαβε την διαφορά) κε τον στείλαμε στην ευχή της Στατσακιδίας!

Ο ποιητής μας φανφάρας, κος Σαμαράς μας έκανε παρατήρηση που του  κόψαμε ένα πολύ μικρό κομμάτι αλλά του είπαμε πώς θα έχη την ευκαιρία να φάη πολλές πίτες στο μέλλον εφόσον μάλλον θα τον λουστούμε ως Πρωθυπουργόν.

 Δια τα ακροδεξιάν μπουμπούκιαν της (γκούχου γκούχου) Κυβέρνησης Παπαδήμου δύο κομμάτια  με δώρα έκπληξην (το πώς χωρέσαν μέσα στην πίταν είναι κε η μαγεία της μαγειρικής της κυρα Φλάντζενας) δια να έχουν να παίζουν τους υπουργούς! Ένα  ξύλινον καραβάκι δια τον Υφ.Ναυτιλίας μας κε μια κούκλα Κόναν Ο Βάρβαρος (με το Τσεκούρι) δια τον Υπ. Μεταφορών κε Δικτύων.

 Κε επειδή εις αυτό το μοίρασμαν της πιτός δεν ήθελα να λείψουν αι αριστεραί δυνάμεις,  τις καλέσαμε να συμετέχουν με την υπόσχεσιν μας πως εξαιτίας της τρομερής λάσπης που είχανε φάη τον χρόνο που μας πέρασε (κυρίως απο εκείνους που φοβούνται δια τας καρέκλας τους) οφείλουμε να τους δώσωμεν τιμητικά το μεγαλύτερον κομμάτι. Αυτό βέβαια που δεν τους είπαμε είναι οτι το κομμάτι αυτό θα είναι κοινό οπότε θα πρέπη να το μοιρασθούν μεταξύ τους παρόλλας τας μικροδιαφοράς τους!

 Δια να μην νομίζετε ότι ξεχάσαμε τον συντετριμμένο! Φυσικά κε ουχί! Δια τον κον Βενιζέλο που πονάη κε πάσχη βλέποντας όλα αυτά τα σκληρά μέτρα που βάζη, η κυρα Φλάντζενα φρόντισε στο δικό του κομμάτι να βάλη μέσα ένα λογαριασμό της ΔΕΗ με το Ειδικό Τέλος Εισφοράς υποχρεώνοντας τον να το μασήση!  Πραγματικά μείναμε κε ημείς συντετριμμένοι βλέποντας τον να προσπαθή να το καταπιεί μαζί με την πίτα!


Η υπόλοιπη πίτα μοιράσθηκε εις έξι ομοιόμορφαν κομμάτιαν. Ένα δια μέναν, ένα δια την κυρα Φλάντζενα,  δύο δια τα Φλαντζάκια μας, ένα δια την σομπομπολόρνηθα Πανούλη κε ένα δια τον παπαγάλον μου κό Λεό ο οποίος μάλισθα εκέρδισε το φλουρί (ένα φλατζοευρώ το οποίο καθώς φαίνεται θα είναι κε το νόμισμαν που θα επικρατήση στας αγοράς) πεταρίζοντας χαρούμενος είς το δωμάτιον φωνασκώντας "Κερδισα! Κέρδισα! Κροοο!Κροοο!"!

Δια να είμαστε κε ακριβοδίκαιοι...


"Κε εγώ;" αισθάνθηκα ένα χτύπημα εις τον ώμον. Ήτω απ' τον κον Πάγκαλον.
"Τι, εσείς;"
"Εγώ δεν έχω πίτα;" ρώτησε με παράπονο ξεψαχνίζοντας  τα εναπομείναντα  ψιχουλάκια του δίσκου.
"Μα δεν θυμόσαστε, κύριε Αντιπρόεδρε;", του απαντώ. "Μαζί την φάγαμε την Βασιλόπιτα!"

8 σχόλια:

  1. Α, για τον κύριον Πάνκαλον έπρπε να φτιάξετε άλλη μίαν πίταν, διότι περνεί δυσκόλως με τα 50 ακίνητά του, για τα οποία αδυνατεί να πληρώσει το τέλος...

    Καλήν Χρονιάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι νομίζετε κύριε Πολσεμάνε μου! Ας γελάσω Τούρκικα! Θα καθόμαστε πιστέυετε να φτιάχνουμε ειδικές πίτες μόνο για τον Αντριπρόεδρα! Βρε δε πάει στον αγύριστο ο ντοματοκοιλιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Υπ. Τριών Έργων Σαίκς:

    Η συμβίαν μου έχη τα δίκια της. Αφήσθε που ως ιατρός πιστεύω πώς ο κος Πάνκαλος ορθώς κάνη κε αδυνατή δια τα ακίνητά του. Οτιδήποτε προς το αδυνατισμάν δηλαδή του κάνη καλό. Αρκετά δεν τα έφαγε μαζί μας;

    Καλήν Ανάστασιν κε ένα ρουφηχθό φιλάκι στον σύντροφο Πούτιν,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα κουλούρι στον GAP; Γι αυτό έβγαλε κύστη στο μαγουλάκι του κι έτρεχε να του το αφαιρέσουν και τον είχαν στις ειδήσεις... στην γλυκειά Αννούλα τίποτα; Ούτε μια γωνίτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε Τρέμενς:

    Περιληπτικώς:

    Δεν είχαμε άλλη καρέκλα δια το τραπέζι κε μας είχε μείνη ένα μισό κουλούρι από το 2000.

    Τι να κάναμε; Να το πετούσαμε;
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ' αυτά και μ' αυτά Δωρόθεε, θα τους κάνεις να ξανασυμπαθήσουν το Πασοκ...

    Και μετά θα είμαι εγώ η κακιά που θα φωνάζω "στάλεγα"!

    Αχ...Ο Θεός να βάλει πλυντήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως να έβαζε σίδερο κυρα-Φλάνζενα που χω 3 λεκάνες και βαριέμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην βλασφημείς παιδί μου! Δεν βλέπεις πώς ο Θεός με τις τρείς λεκάνες θέλει να δοκιμάσει την πίστη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Που πονάτε, παρακαλώ;