Οι Αθεοι του Σύριζα ξαναχτυπούν!

Ανοίγουν το Τριώδιο κε καίνε το διόδιο!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Χαρτοκοπτικήν με τον Εφραίμ!

Ένας άγιος άνθρωπος με όλη την Περιουσίαν του κεφαλαία που δεν ενδιαφέρετω δια τον υλικόν τούτο κόσμον, αλλά μόνο δια το μοναστήρι του,  οδηγήθηκε τας χρονιάρας μέρας που πέρασαν εις την ψειρού. Θέλω να πιστεύω πως μιας κε δεν τον ενδιαφέρουν τα επίγεια, έτσι δεν θα τον νοιάξη κε η φυλακήν. Αλλά επειδή λένε πως μια φυλακή είναι ζόρικον πράγμαν, να δώσω κε μία τροφήν δια σκέψην: Φαντασθείτε μια φυλάκιση όπως την βιώνη ένας φτωχός Κακομοίρογλου που είναι μέσα δια χρέη στο δημόσιο, σε αντιδιαστολήν με τις συνθήκες φυλάκισης ενός Ηγούμενου με περιουσία. Ποιός πισθεύετε οτι θα στερηθή περισσότερο τας ελευθερίας του; Ποιός θα είναι πραγματικά φυλακισμένος; Επειδή όμως αχάρισθος δεν είμαι καθότι το μόνο που σκέφτομαι είναι το ποίμνιον του που στεναχωρήθη, κατασκεύασα ένα παιχνίδιον χαρτοκοπτικής ωσθέ να τον έχουν πάντα κοντά τους. Παίρνουμε ψαλίδι, κόλλα, χαρτόνι κε 2 λάστιχα (ή σπάγκους ή κορδέλας) κε αρχίζομεν!

ΒΗΜΑ Α'
Κάνομεν δεξί κλικ εις την παραπάνω εικόνα κε "Άνοιγμα Δεσμού Σε Νέα Καρτέλα" να εμφανισθή το πλήρες μέγεθος της εικόνας. Εν συνεχείαν βρίσκομεν έναν εκτυπωτή κε την τυπώνομεν .

ΒΗΜΑ Β'
Αλείφομεν όλην την πίσω περιοχή των κύκλων με κόλλα κε κολλάμε το χαρτί πάνω σε ένα (όχι πολύ χοντρό) χαρτόνι καρτερώντας με μοναχικήν υπομονήν μέχρι να στεγνώση. Στην συνέχειαν κόβομεν τας διακεκομένας γραμμάς με ψαλίδιον δίχως όμως των σημείων που εφάπτονται οι δύο κύκλοι. Δεν ξεχνάμε επίσης να τρυπήσωμεν τους τέσσερις μικρούς εσωτερικούς κύκλους.


ΒΗΜΑ Γ'
Τσακίζομεν δεξιόστρόφως στο σημείον που εφάπτωνται οι δύο κύκλοι έτσι ώστε ο πάνω κύκλος να πέση από την πίσω πλευρά (κε να βρεθή ανάποδα ο Ηγούμενος)  κε ξανακολλάμε μεταξύ τους τους δύο κύκλους. Αν όλα πάνε καλά, αποκτούμεν  έναν χαρτονένιον δίσκον με δύο πλευρές:  Μία με τον Ηγούμενο κε μία με τα κάγκελα αντεστραμμένα. 

 
ΒΗΜΑ Δ'
 Τώρα περνάμε με θηλιά  τα 2 λάστιχα στις 2 μικρές τρυπούλες, ένα στην αριστερή κε ένα στην δεξιάν συμφώνως του παραπάνω σχεδίου. Επαναλαμβάνω, πώς αν δεν σας βρίσκετω λάστιχο μπορείτε να δέσετε σε θηλιάν κορδέλαν η σπάγκον.  

ΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΝ!


Κρατήσθε τας  άκρες των λάστιχων με τα δάχτυλαν σας κε περιστρέψτε τον δίσκον μέχρι να τυλιχθούν κε να τεντωθούν τα λάστιχα αριστερά κε δεξιά. Στην συνέχεια χαλαρώνετε τα χέρια σας να ξετυλιθούν τα λάστιχα κε να περισταφή ο δίσκος.  Ως δια μαγείας, ο Ηγούμενος Εφραίμ θα φανή να βρίσκεται εντός της φυλακής! Είς αυτόν το σημείον προσεύχεσθε δυνατά καθότι  η Εκκλησία Η Βασική Αρχή του Κινηματογράφου έκαμε κε πάλι το θαύμαν της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πονάτε, παρακαλώ;