Οι Αθεοι του Σύριζα ξαναχτυπούν!

Ανοίγουν το Τριώδιο κε καίνε το διόδιο!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Φτου, Ξελαγκαρντία!

Το παιχνίδι που θα σας περιγράψω κε θα μπορείτε να το παίζετε με τους φίλους σας στα διαλείμματα των Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων, βασίζεται πάνω στας βασικάς αρχάς του παιχνιδιού «Κρυφτό» , αλλά με κάποιας μικράς παραλλαγάς.

 Αφού αποφασίστη ποιός θα κάνη τη «Μάνα» (που εδώ θα την ονομάσουμε Λαγκάρντ) της δίνεται να συμπληρώση μία Λίστα με όλους τους παίκτες (σε ένα χαρτί, CD, DVD ή φλασάκι) που πρέπη έπειτα να την παραδώση στο πιο χοντρό παιδί του παιχνιδιού (χοντρό διατί δεν χρειάζετω να τρέχη πολύ) το οποίο αφού την κρύψη κάπου γύρω του, αναλαμβάνη να την φυλάξη. Έπειτα αφού μαζευτούν όλοι οι παίκτες γύρω από το χοντρό παιδί, η «Λαγκάρντ » που ξέρη τα ονόματα της Λίστας αρχίζη να τα απαγγέλη δυνατά ένα προς ένα δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε εκείνους που ακούν το όνομα τους να τρέξουν δια να κρυφτούν. Αφού κρυφτούν όλοι οι παίκτες της λίστας, αρχίζη κε το παιχνίδι!


 Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρούνε οι κρυμμένοι που έχη την λίστα το χοντρό παιδί κε να του την πάρουνε φωνάζοντας «Φτου, Ξελαγκαρντία!» οπότε τελειώνη το παιχνίδι. Μέχρι τότε, το χοντρό παιδί πρέπη να προσπαθήση να πιάση τους παίκτες τραγουδώντας «Είσαι μεσ' την Λίστα Βουλγαράκη! Βουλγαράκη! Βουλγαρά-α-κη!» βασισμένο στην παρακάτω μελωδία:



Κε ανάλογα με το όνομα του παίκτη  μπορή να τραγουδίση επίσης «Είσαι μεσ' την Λίστα Μεϊμαράκη! Μεϊμαράκη! Μειμαρά-α-κη!» κ.ο.κ. μέχρι να μαζέψη όλους τους παίκτες, δια να κερδίση.

Είς μίαν ανανεωμένη μορφή του παιχνιδιού συναντάμε κε ακόμα έναν παίκτη που οι υπόλοιποι τον ονομάζουν "Σφακιανάκη". Ο Σφακιανάκης δεν κρύβεται, αλλά προσπαθή να πάρη την λίστα στα χέρια του κε απο τους κρυμμένους, αλλά κε από το χοντρό παιδί. Μόλις το καταφέρη, την θάβη κάπου μακρυά ενώ οι υπόλοιποι όλοι μαζί εν χορώ του τραγουδούν: "Δώσε μας την Λίστα Σφακιανάκη! Σφακιανάκη! Σφακιανά-α-κη!" μέχρι που να πάνε όλοι σπίτια τους  να φάνε κε να κοιμηθούν ξεχνώντας οτι υπάρχη αυτή η Λίστα. Τότε είναι που νικάη η λεγόμενη "πολιτική διαφάνεια." 

Καλό παιχνίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πονάτε, παρακαλώ;